Vols participar en l'iniciativa "Memòries d'una pandèmia"?

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà participa a la iniciativa "Memòries d'una pandèmia"

dijous, 11/06/2020

El Museu de la Vida Rural, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i l’Arxiu Comarcal es sumen a la iniciativa “Memòries d’una pandèmia” i inicien la recollida d’objectes i documents

MVR

El Museu de la Vida Rural, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i l’Arxiu Comarcal, es sumen a la campanya “Memòries d’una pandèmia” amb la finalitat de preservar els testimonis de la memòria oral, escrita, audiovisual i material del pas la COVID-19 pel nostre país.

Les tres institucions inicien des d’aquest moment el procés de recollida d’objectes i documents (textuals, fotogràfics, audiovisuals, sonors, etc.) que testimoniïn els moments viscuts durant la pandèmia.

Es pot participar en la campanya aportant fotografies, cartells, dibuixos o altres materials elaborats individualment o col·lectiva per fer front a la pandèmia, objectes domèstics que reflecteixen la vida sota mesures de quarantena i distanciament social, nous productes creats per empreses i indústria, obres d’art a l’espai públic, vídeos, missatges de veu, documents o objectes dels temes més diversos perquè, com més ampli sigui el fons que es generi, millor es podrà explicar una realitat tan polièdrica com és la de la pandèmia.

El material donat esdevindrà el patrimoni cultural local i comarcal, que les properes generacions podran vincular amb aquesta crisi que primer és sanitària, però també social, econòmica i cultural.

L’objectiu és desenvolupar un projecte comú de divulgació entre els museus i l’arxiu participants que, donada la diversitat temàtica i amplitud territorial que cobreixen, permetrà explicar la realitat polièdrica d’aquesta pandèmia.

La campanya està adreçada a la societat en general, des de persones individuals i anònimes a empreses, representants de col·lectius ciutadans, autoritats públiques, institucions, ONGs o associacions de tot tipus. Però serà especialment interessant la participació dels actors socials, culturals i productius més rellevants des del punt de vista temàtic o territorial de cadascuna de les entitats participants.

Aquesta és una campanya que es realitza de forma coordinada amb diferents museus de les Xarxes de Museus d’Història i Monuments, de Museus d’Etnologia de Catalunya i de la Xarxa d’Arxius Comarcals i això ens permetrà, una vegada finalitzada la campanya, posar en comú el material donat, i avaluar-ne el resultat per tal de poder fer-ne una lectura transversal i en clau de país i desenvolupar un projecte comú de divulgació.

 

COM PARTICIPAR

Si tens material que creus que pot ser d’interès, contacta amb algun dels dos museus o amb l’Arxiu Comarcal per avaluar la donació a través del telèfon 606317929 (Museu de la Vida Rural), del 97786034 (Museu Comarcal de la Conca de Barberà) o del 977860492 (Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà).

Els horaris de recollida són dilluns de 9 a 13 h en el cas de l’MVR, de dilluns a divendres de 9 a 13 h en el cas de l’MCCB i de 9 a 14 h. en el cas de l’ACCB.