Cicle d'Hivern-Museu Comarcal

El MCCB ha organitzat un cicle d’hivern consistent en tres conferències, dues presentacions de llibres, una visita guiada i un debat. A partir d’aquestes propostes  s’ abordaran diverses temàtiques i  s‘impartiran durant els caps de setmana de gener i febrer.

dimecres, 12/01/2022

El cicle començarà el diumenge 16 de gener amb una conferència titulada “Apunts sobre el Castell de Solivella“, presentada per Jaume Bergada, alcalde de Solivella i impartida per Josep M Sans Travé, acadèmic i exdirector de l’Arxiu Nacional de Catalunya. Es complementarà amb una “Visita guiada al Castell de Solivella“, comentada pel mateixos Jaume Bergadà i Josep M Sans Travé, el dissabte següent 22 de gener a les 11 hores

 

El Diumenge 23 de gener tindrà lloc la presentació del llibre “Memòria de la resistència antifranquista”. Anirà a càrrec de Josep Ardila, director de Ràdio Montblanc qui presentarà a Toni Batista, periodista, musicòleg i autor del llibre.

 

El diumenge 30 de gener, es presentarà del llibre “Amb Poblet al cap i al cor. El pare Bernat Moragues i el seu temps (1911-1963)”. Serà conduit per Francesc Vila, psicoanalista i espluguí i Joan B Culla, historiador i autor del llibre

 

La quarta conferència versarà sobre “Els maquis a les Muntanyes de Prades” i serà impartida per el doctor Lluís Colomés i el naturalista Manel Martínez. Serà el diumenge 6 de febrer.

 

El diumenge 13 de febrer, l’historiador Jaume Felip Sánchez, impartirà una conferència sobre “Mestre  Pere de Bonull, cisellador de la imatge de la Mare de Deu de la Serra”

 

El cicle clourà el diumenge 20 de febrer amb un debat sobre “El futur de les Energies Renovables a la Conca”. Moderarà el debat la periodista Eva Pomares i hi intervindran Marc Roca, responsable de l’àrea de Paisatge, Acció Climàtica i Agricultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Ferran Civit, exmembre de la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya i ponent del projecte de llei del canvi climàtic. Joan Pallisé, enginyer elèctric.